Kanaljerood - Ze is, ze is van mij, Leonardo’s van nu

Delen:

Amateur

Ze is, ze is van mij, Leonardo’s van nu

Dit jaar is het 500 jaar geleden dat Leonardo da Vinci stierf. Deze geniale man was een autodidact en we vinden de invloed van zijn werk nog overal om ons heen. Hij was een kunstschilder, een architect, een technicus, een onderzoeker, een filosoof en een astroloog.

Wie van u kent niet de Mona Lisa, het schilderij dat hij tot zijn dood bij zich hield? Het Twentse projectkoor Kanaljerood komt dit jaar met een voorstelling over Leonardo da Vinci. De voorstelling gaat over de gestolen Mona Lisa, de waarde van de kunst én over de veelzijdigheid van Leonardo, de betekenis van zijn werk. Het koor stelt de vraag: ‘Wie zijn de Leonardo’s van nu, wat laten zij na?

De dirigent, Iassen Raykov, geeft het koor eigenheid en kwaliteit. Daarnaast is er muzikale begeleiding van piano, viool, gitaar en contrabas. De verhaallijn is opgebouwd vanuit de liederen en wordt ondersteund met beeldtaal en spreekteksten. Een aantal liederen zijn gecomponeerd door Mart Heymans en er zijn teksten geschreven op bestaande liederen van Fons Merkies, Frank Sterenborg, Wannes van de Velde, Dario Fo, Kurt Weill en Leonardo da Vinci.

www.kanaljerood.nl

zondag 17 nov 2019 | 14:00 uur
Herman Finkers Zaal

Vrije zit:   € 12,50
Vrije zit:   € 12,50   Normaal
1e rang:   € 12,50   Normaal
Vrije zit:   € 12,50

Ook interessant:

Martijn & Stefan Blaak - Pianoconcert  zo 07 jun 2020 - 11:00 uur - | Kapelzaal
Klaas Prins - Maar nog niet helemaal  vr 13 nov 2020 - 20:15 uur - | Kapelzaal