Helmert Woudenberg - Van huis uit - Theater na de Dam

Delen:

Toneel

Let op: Deze voorstelling is enkel te bezoeken op vertoon van een CoronaToegangsbewijs in de CoronaCheckApp of geprint vanaf de officiële websiteKLIK HIER voor meer informatie over het Coronatoegangsbewijs. KLIK HIER voor meer informatie over Testen voor Toegang

 

In 2020 is het 75 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog en Helmert Woudenberg vertelt in deze solo het verhaal van twee jongens, die opgroeien in andere tijden en verschillende omgevingen.
De een op het Duitse platteland, nog voor de Eerste Wereldoorlog, in een boerengezin met veel huiselijk geweld onder een sterke vader en een zwakke moeder. Als een lang verzwegen familiegeheim aan het licht komt, roept dat een diepgeworteld antisemitisme in hem wakker.
De ander groeit op in Amsterdam, in de Tweede Wereldoorlog, in een Joods gezin met veertien kinderen met een sterke moeder en een zwakke vader. Als enige van het gezin wordt hij niet door de Duitsers opgepakt en beleeft hachelijke avonturen in zijn pogingen deportatie te ontlopen.
Twee op feiten gebaseerde verhalen van gewone mensen, die de verschrikkingen van die oorlog de huidige generatie dichter op de huid brengen.

woensdag 04 mei 2022 | 20:15 uur
Herman Finkers Zaal

1e rang:   € 20,00 Incl. pauzedrankje
1e rang:   € 20,00   Normaal
1e rang:   € 20,00 Incl. pauzedrankje

Ook interessant:

Pip Utton - Hitchcock  wo 30 mrt 2022 - 20:15 uur - | Herman Finkers Zaal
Helmert Woudenberg - Fluiten in het donker  za 09 apr 2022 - 20:15 uur - | Herman Finkers Zaal