SKA - The Spirit of Gambo

Delen:

Klassieke muziek, St. Kamermuziek Almelo

Voor de liefhebbers van oude muziek vanmiddag een viola da gambaconsort. Als u de paar klassieke muziekprogramma’s die er op de Nederlandse televisie te zien zijn ook daadwerkelijk volgt, dan heeft u ze in april 2015 bij Podium Witteman gezien: The Spirit of Gambo. Uitbundig speelplezier, gedrevenheid en muzikaal vakmanschap zijn volgens critici de kracht van The Spirit of Gambo. De emotionele lading van de muziek en het intieme samenspel zijn in staat het publiek te ontroeren. The Spirit of Gambo is de nieuwe standaard in het uitvoeren van consortmuziek. Het ensemble is het initiatief van Freek Borstlap en Gesina Liedmeier. The Spirit of Gambo speelt op prachtige, speciaal voor het ensemble gebouwde viola’s da gamba, vervaardigd door Gesina Liedmeier. De beschilderde instrumenten en de gebeeldhouwde dierenkoppen zijn een lust voor oog en oor.

Clare Wilkinson wordt wereldwijd gevraagd voor haar Bach-interpretaties, met hoogtepunten onder leiding van Sir John Eliot Gardiner in de solocantate BWV 170 Vergnügte Ruh in de Spiegelzaal in Köthen en de Matthäus-Passion in de Thomaskirche in Leipzig. Ze werkte verder met gerenommeerde barokdirigenten als Christophe Rousset, Daniel Reuss, Nicolas Kraemer, Roy Goodman, Richard Egarr, Jos van Veldhoven en Andrew Parrott. Regelmatig werkt ze met gambaconsorts in repertoire gaande van renaissance tot hedendaags. Clare realiseerde als soliste een 20-tal cd-opnames, waaronder de Messiah met The Dunedin Consort (bekroond met een Gramophone Award) en Welt, gute Nacht met Sir John Eliot Gardiner.

zondag 13 dec 2015 | 14:30 uur
Kapelzaal

Vrije zit:   € 18,50 Incl. pauzedrankje

The Spirit of Gambo: Freek Borstlap (viola da gamba), Thomas Baeté (viola da gamba), Ivanka Neeleman (viola da gamba), Gesina Liedmeier (viola da gamba) m.m.v. Clare Wilkinson (mezzo-sopraan)

Programma: Music from Shakespeare’s Time. Liederen en andere composities van Orlando Gibbons, John Dowland, William Byrd e.a.

Vrije zit:   € 18,50   Normaal
Vrije zit:   € 0,00   Kinderkaart
Vrije zit:   € 18,50 Incl. pauzedrankje

Ook interessant:

Nikolaus Friedrich en pianist - Concert SKA  zo 13 mrt 2022 - 14:30 uur - | Kapelzaal
Pianoduo Martijn en Stefan Blaak - Concert SKA  zo 15 mei 2022 - 14:30 uur - | Kapelzaal