Via Berlin - Instant Love

Delen:

Muziektheater

~Deze voorstelling is wegens ziekte van een van de hoofdrolspelers, verplaatst van zaterdag 9 februari naar donderdag 14 maart.~
Instant love is het verhaal van Grace, die door de charmante pooier King de wereld van de prostitutie in wordt gelokt. Hij spiegelt haar een gouden toekomst voor, maar uiteindelijk loopt ze in de val van deze meedogenloze bedrieger. Zonder paspoort of papieren, is ze rechteloos en onbeschermd, en rest haar enkel nog de wraak. Instant Love laat zien hoe kwetsbaar mensen zijn als ze de autonomie over hun eigen leven kwijtraken. Zo verandert wat het mooiste tussen twee mensen zou moeten zijn, in het meest afschuwelijke.

Instant Love - met een gloednieuwe en actuele tekst van Ko van de Bosch in regie van Ria Marks en met nieuwe composities van Harald Austbø voor het Cello Octet Amsterdam.

donderdag 14 mrt 2019 | 20:15 uur
Herman Finkers Zaal

1e rang:   € 20,00 Incl. pauzedrankje

https://www.viaberlin.nl/

Recensie Theaterkrant over Instant Love: klik hier.
"In deze compositie bereiken tekst, muziek en spel op een dramatische manier een hoogtepunt maar ook in de rest van de voorstelling is die samensmelting van de verschillende disciplines door regisseur Ria Marks op een razendknappe manier vormgegeven. Alles klopt in Instant Love. De muziek schrijnt, doet pijn of verleidt en vormt een sublieme eenheid met het spel. De rijke, barokke taal met de scherpe observaties van Van den Bosch doet de rest. Ik zeg: geef die man een prijs."

Recensie 1erang.nl: klik hier.
"Harald Austbø schreef speciaal voor deze voorstelling nieuwe composities voor het octet; lyrische melodieën die kapseizen en overspoeld worden door dissonanten, aanstekelijke schlagers die schurend traag ondermijnd worden. Hemelse muziek met vette rafelranden."

Recensie Allesiscultuur.nl: klik hier.
"De gekozen beeldtaal is daarentegen zeer sterk. Niet alleen in de manier waarop de kudde als handel letterlijk in voorraadkarren het podium worden op gerold, of dat de pluche vesten met plastic laarsjes de valse glamour van hun leven al snel onderstreept, maar juist wanneer er gekozen wordt voor een wat meer theatrale aanpak. Dat het stuk voorheen op theaterfestivals zoals Oerol te zien was, waar er geen gebruik gemaakt kon worden van een lichtplan, is eigenlijk een beetje zonde. Je zou het namelijk vooral in een theater moeten zien." - Marijke Phoa

1e rang:   € 20,00   Normaal
1e rang:   € 18,00   65+ korting
1e rang:   € 18,00   CJP-pas korting
1e rang:   € 18,00   Biebpas
1e rang:   € 20,00 Incl. pauzedrankje

Ook interessant:

Cor Bakker - Hollandse Helden  za 03 feb 2024 - 20:15 uur - | Herman Finkers Zaal
Circus Treurdier - BAAAAAA een voorstelling over blaten  wo 28 feb 2024 - 20:15 uur - | Herman Finkers Zaal