Amsterdams Kleinkunst Festival - Halve Finalistentournee

Delen:

Cabaret

Na drie intensieve en spannende selectierondes presenteert het Amsterdams Kleinkunst Festival de zes halve finalisten van 2019! Deze cabaret- en kleinkunsttalenten gaan van januari tot april met hun zelfgeschreven programma’s op een landelijke try-out tournee. Vlieguren maken, bijschrijven, schrappen, ontwikkelen en zo nu en dan spreekwoordelijk op je bek gaan. Alles om straks goed voorbereid de halve finales te kunnen spelen.

Claudia de Breij, Maarten van Roozendaal, Van der Laan en Woe, Louise Korthals, Richard Groenendijk, Pieter Derks, Eva Crutzen en Yentl en de Boer stonden eerder in de finale van de AKF Sonneveldprijs. En wie weet treft u vanavond al de winnaar van de AKF Sonneveldprijs 2019!

Vanavond ziet u drie van de zes halve finalisten: Rosa da Silva, Bart Melief & EMMA. De overige 3 finalisten spelen op vrijdag 1 maart in Theater Hof 88. 


vrijdag 08 feb 2019 | 20:15 uur
Kapelzaal

Vrije zit:   € 15,50 Incl. pauzedrankje

Rosa da Silva
Rosa da Silva uit Klazienaveen heeft als kind meegedaan aan de Mini Playbackshow van Henny Huisman. Daar ontdekte ze voor het eerst dat er – door een goed opgebouwde grap van Henny – werd gelachen om haar afkomst. Inmiddels woont ze in Amsterdam en is haar Portugese vader na het overlijden van haar Drentse moeder teruggegaan naar zijn geboorteland. Daardoor stuit ze op de lang uitgestelde vraag ‘Waar hoor ík thuis?’

Bart Melief
Cabaret zoals het ooit bedoeld is: gratuit moralisme in een mildzure jus van betweterigheid. Het ouderwetse wijsvingertje, maar dan in een blitse verpakking. Laat je in Het uur Umeevoeren in een tranendal van pijnlijke actualiteiten en geniet van het schuldgevoel dat met bulldozers tegelijk je strot wordt ingereden. Na dit optreden kijk je op exact dezelfde manier naar je dagelijkse leven als je altijd al deed, zonder daarbij je gedrag aan te passen.

EMMA
De voorstelling This is Y is een muzikale zoektocht naar de identiteit van een nieuwe generatie. Een generatie die worstelt met de paradox van het erbij willen horen en het uniek willen zijn, en daarmee enkel lijkt te leven voor de bevestiging van anderen. Kunnen, en durven we nog echt authentiek te zijn?EMMA brengt een muzikale hunkering naar liefde, geborgenheid en verbinding. Generatie Y gevangen in close harmony

Vrije zit:   € 15,50   Normaal
Vrije zit:   € 13,50   65+ korting
Vrije zit:   € 13,50   CJP-pas korting
Vrije zit:   € 13,50   Biebpas
Vrije zit:   € 15,50 Incl. pauzedrankje

Ook interessant:

Noaberfest 2019 - Zaterdag  za 29 jun 2019 - 12:00 uur - | Almelo en Tubbergen
Cabaretpoel - Vier keer leuk!  vr 27 sep 2019 - 20:15 uur - | Kapelzaal