Petra Berger & Jan Vayne - Closer than ever - Een wereldzangeres en een pianovirtuoos

Delen:

Theaterconcert, Culturele Verhuring

Deze twee muzikale talenten, die als solisten de al jaren grote successen oogsten, bundelen sinds een aantal jaar hun krachten, zowel live op de bühne als op cd.  Petra en Jan combineren op unieke wijze de wereld van de klassieke- en de lichte muziek en bezitten het vermogen "een gevoelige snaar" te raken bij hun publiek. Het repertoire is breed en omvat naast eigen stukken van hun met goud en platina bekroonde cd's ook prachtig en herkenbaar materiaal uit de wereld van de popmuziek, kleinkunst, musical, en cross-over; de populaire mix van klassiek en pop. De samenwerking tussen Jan Vayne en Petra Berger ontstaat in 2005 wanneer zij besluiten samen op tournee te gaan met de theaterconcerten "Van Bach tot Abba" en "Dichtbij". Op veler verzoek verschijnt in 2009 hun album "Crystal" waarvan er duizenden exemplaren over de toonbank gaan.

Let op: Dit is een culturele verhuring en behoort niet tot de 'eigen' programmering van Theater Hof 88 (telt niet mee voor Verraspas en Theaterfanpas) en is zonder pauzedrankje.

zondag 08 okt 2017 | 14:30 uur
Kapelzaal

Vrije zit:   € 23,00

Closer than Ever In een intieme setting brengen zij repertoire uit verschillende muziekgenres. Eigenzinnig, ontroerend, inspirerend, persoonlijk en dit alles gepresenteerd met een vleugje luchtigheid en humor. De vocale veelzijdigheid van Petra en Jan's indrukwekkende pianospel vullen elkaar perfect aan. Je hoort twee solisten die elkaar niet in de weg zitten, maar elkaar juist de ruimte geven en versterken. De uitvoeringen hebben als gemeenschappelijke deler dat het de luisteraar niet onberoerd zal laten.

Petra Berger: Na een aantal jaren hoofdrollen te hebben gespeeld  in grote musical producties in binnen- en buitenland tekent Petra in 2000 een contract bij platenmaatschappij Universal Music. In 2001 verschijnt haar met platina bekroonde album "Eternal Woman" dat zowel nationaal als internationaal enorm succesvol is. De jaren daarop volgend brengt zij diverse cd;s en dvd's uit en geeft concerten met toonaangevende orkesten in binnen- en buitenland. Hoogtepunten in haar carriere zijn ondermeer haar samenwerkingen met grote wereldsterren  Andrea Bocelli en Alessandro Safina. De afgelopen jaren tourt zij langs vele theaters in Nederland met haar eigen solo programma's.

Jan Vayne: Het grootste goed van de mens is zijn vrijheid. Dat geldt zeker voor Jan Vayne. Als geen ander koestert Jan Vayne zijn drang naar vrijheid, hetgeen zich muzikaal laat vertalen in  geniale improvisaties op de vleugel. Na een studie piano en kerkorgel aan het conservatorium in Zwolle wordt Jan in contact gebracht met EMI Music. Een in alle opzichten geslaagd contact want van zijn albums worden vele honderdduizenden exemplaren verkocht en bekroond met platina. De afgelopen jaren werkte Jan veelvuldig met succes samen met diverse musici uit verschillende muziekgenres zoals Louis van Dijk, Armin van Buuren en Petra Berger.

www.petraberger.nl

www.janvayne.nl

Vrije zit:   € 23,00   Normaal
Vrije zit:   € 23,00

Ook interessant:

Jim - Klein  za 29 feb 2020 - 20:15 uur - | Herman Finkers Zaal
Angela Groothuizen - Lueke Binge  do 14 mei 2020 - 20:15 uur - | Herman Finkers Zaal