Willem Voogd & Evgenia Brendes - Baba

Delen:

Toneel

Het is 1944 als de Russische oma van acteur Willem Voogd (o.a. bij het grote publiek bekend van Mees Kees en De proefkeuken) vanuit Odessa in de voormalige Sovjet-Unie op een Duitse trein stapt naar het Westen; de liefde achterna. Wat volgt is een reis van zes maanden, dwars door Europa tijdens de Tweede Wereldoorlog. Via gebombardeerde spoorlijnen, werkkampen en illegale grensovergangen komt ze uiteindelijk aan bij haar liefde in Nederland.

In 2021, bijna tachtig jaar later, legt haar kleinzoon in haar voetsporen dezelfde reis af, van Odessa, tegenwoordig in Oekraïne, naar Velsen, en gaat op ontdekkingstocht naar de vrouw achter Baba. Niet lang daarna valt Poetin Oekraïne binnen en wordt voor de tweede keer de wereld waar Baba vandaan komt bruut veranderd.

De reis van Willem resulteerde eerder in de succesvolle podcast BABA en wordt nu naar het toneel gebracht. Samen met actrice Evgenia Brendes duikt Willem de geschiedenis van zijn oma in en komt achter een heel andere kant van Baba dan hij aanvankelijk dacht. 

 

zaterdag 09 dec 2023 | 20:15 uur
Herman Finkers Zaal

1e rang:   € 22,50 Incl. pauzedrankje

Producent Akkers en Velden

1e rang:   € 22,50   Normaal
1e rang:   € 22,50 Incl. pauzedrankje

Ook interessant:

MATZER: Helmert Woudenberg en José Kuijpers - Blind  do 02 nov 2023 - 20:15 uur - | Herman Finkers Zaal
Solo Stories - Sonny Boy - try-out  wo 31 jan 2024 - 20:15 uur - | Herman Finkers Zaal