11-04-2022 Maakdag Festival Theater Hof 88

Maakdag Festival | Theater Hof 88

De 9e editie van het Maker Festival Twente (MFT) belooft een uniek familiefestival én een waar makers festijn te worden! Het Maakdag Festival gaat in mei on tour door Twente en strijkt op zondag 1 en 22 mei neer in Theater Hof88. Dus kom die dag naar het theater en volg in verschillende labs digitale, creatieve en uitdagende maakactiviteiten en ontdek nieuwe maakwerelden.

Onder begeleiding van professionele techniekcoaches of makers stap je - van 11:00 - 16:00 uur - in een wereld van maken, ontwerpen, programmeren, kunst, media en theater. En je ontdekt wat Twente te bieden heeft als innovatieve Maakregio door kennis te maken met lokale bedrijven en onderwijsinstellingen.

CREEER JE EIGEN MAAK EXPERIENCE!

Digitale en maaktechnologieën zijn overal om ons heen, van je smart tandenborstel tot de stappenteller op je telefoon. Ze volgen elkaar razendsnel op waardoor een maker-mindset en 21e vaardigheden onmisbaar zijn voor jong en oud.

Breng een bezoek aan het MaakLab, RobotLab, FilmLab en MediaLab en kom experimenteren met creatieve (maak)technieken en ontwerpprogramma’s zoals de 3D printer, lasercutter en 360 graden camera of leer - al vanaf 3 jaar - een van de slimme robots programmeren. Ontdek welke technieken en maakprocessen er in het Twentse bedrijfsleven worden gebruikt en praat met de experts in het KennisLab!

  1. MaakLab: ga aan de slag met uitdagende Maaktechnieken. Ontdek nieuwe technieken door bijvoorbeeld zelf bioplastic te maken, een ontwerp te creëer met een 3D pen of het nieuwste Make-It techniekpakket ‘Ros van Twente’* te maken of een rotormobiel te bouwen.
  2. RobotLab: leer programmeren met robots Cubetto, mTiny, Cozmo of Ozobot. Geef de robots via verschillende programmeertechnieken opdrachten en zet ze in beweging!
  3. FilmLab: creëer je eigen film of verhaal met o.a. een 360 graden camera en stopmotion programma of stap in een virtuele wereld met een VR-bril.
  4. MediaLab: bezoek de digitale speeltuin en beleef de interactieve installaties van creatieve professionele makers. Kom spelen met de digitale kunstwerken en dompel je onder in nieuwe ervaringen.
  5. KennisLab: maak kennis met wat Twente als innovatieve Maakregio allemaal te bieden heeft. Professionals van (lokale) bedrijven of onderwijsinstellingen laten je zien en ervaren hoe maaktechnieken worden gebruikt in hun werksituatie.

De inhoud van bovenstaande labs kan per gemeente verschillen. Op het festival is een uitgiftebalie waar je de benodigde techniek kan lenen.

Ticket: toegang tot het Maakdag Festival is gratis. Voor de techniekpakketjes en verbruiksmateriaal voor de dingen die je kan maken in het MaakLab, vragen we een kleine vergoeding. Maar je mag hetgeen je gemaakt hebt ook mee naar huis nemen!

Bekijk het complete festivalprogramma op tetem.nl/makerfestivaltwente en ontdek wat er in de regio tijdens het Maker Festival Twente wordt georganiseerd.