The Singing club - Peter Cattaneo

Delen:

Filmhuis

Feelgoodfilm van Peter Cattaneo (The Full Monty) over een groep vrouwen die – terwijl hun mannen in Afghanistan vechten – troost, humor en kameraadschap vinden in een zangkoor.

Het leven van een vrouw van een beroepsmilitair kan zwaar zijn. Gescheiden van geliefden liggen angst en eenzaamheid op de loer en altijd is er de vrees voor die noodlottige klop op de deur. Kate, de perfecte officiersvrouw, draagt die last echter stoïcijns en met stijl. Om niet bij de pakken neer te zitten, begint ze met een groep vrouwen op de basis een zangkoor. Terwijl koordirigente Kate de voorkeur geeft aan klassiek werk, stelt nieuwkomer Lisa, rebel en rocker in hart en nieren, voor om popsongs te vertolken.
Met hun hartstochtelijk gezongen pophits weten Kate, Lisa en de andere koorleden uiteindelijk hun onderlinge verschillen te overwinnen en krijgen ze tot hun grote verrassing de kans om het optreden van hun leven te geven.
De drie films die Cattaneo uitbracht na zijn kaskraker The Full Monty waren bij lange na niet zo succesvol. Nu heeft hij zijn vorm hervonden met een film waarin opnieuw een groep schijnbaar onverenigbare individuen hun verschillen moeten overbruggen om een gemeenschappelijk doel te bereiken. Cattaneo liet zich voor The Singing Club inspireren door ware gebeurtenissen.

vrijdag 26 feb 2021 | 14:00 uur
Herman Finkers Zaal

1e rang:   € 9,00

Met: Kristin Scott Thomas, Sharon Horgan

Verenigd Koninkrijk, 2019 – 110 minuten

1e rang:   € 9,00   Normaal
1e rang:   € 9,00

Ook interessant:

The Singing club - Peter Cattaneo  vr 26 feb 2021 - 20:15 uur - | Herman Finkers Zaal