Jasmila Žbanić - Quo Vadis, Aida?

Delen:

Filmhuis

Aangrijpend fictief drama waarin de Bosnische filmmaker Jasmila Žbanić (Grbavica) de genocide in Srebrenica toont door de ogen van een tolk die op de Nederlandse VN-basis werkt.

 

Aida (Jasna Đuričić) werkt in Srebrenica op de Nederlandse VN-basis als tolk in dienst van de Verenigde Naties. Samen met haar gezin en 20.000 andere Bosnische moslims zoekt zij een veilig onderkomen vanwege het oprukkende Bosnisch-Servische leger. De film toont de uren voorafgaand aan de dramatische evacuatie van de vluchtelingen. Tot dan is Aida er zeker van dat de VN ze zal beschermen, maar als de chaos steeds groter wordt, probeert ze uit alle macht zelf haar man en zonen te redden. Meer dan 8.000 Bosnische vluchtelingen worden omgebracht. Quo Vadis, Aida? werd genomineerd voor een Oscar in de categorie Beste Buitenlandse film en geselecteerd voor de Officiële Competitie van het filmfestival van Venetië en Toronto. De film won onder meer de Publieksprijs op het International Film Festival Rotterdam en de Grand Jury Award op Movies that Matter.

vrijdag 22 okt 2021 | 14:00 uur
Herman Finkers Zaal

1e rang:   € 9,00

Met: Jasna Đuričić, Boris Isaković, Raymond Thiry, Juda Goslinga, Sanne den Hartogh, Teun Luijkx, Johan Heldenbergh, Reinout Bussemaker, Micha Hulshof, Sol Vinken, Job Raaijmakers, Joes Brauers

Nederland, Bosnië, 2020, 102 minuten

1e rang:   € 9,00   Normaal
1e rang:   € 9,00

Ook interessant:

Bert Haanstra - Alleman  di 30 nov 2021 - 14:00 uur - | Herman Finkers Zaal
Jean-Paul Salomé - Mama Weed  wo 01 dec 2021 - 20:15 uur - | Herman Finkers Zaal