Once upon a time in Hollywood - Quentin Tarantino

Delen:

Filmhuis

De negende film van Quentin Tarantino (Pulp Fiction) is een epos over het Los Angeles van 1969, met Leonardo DiCaprio als verlopen tv-ster en Brad Pitt als diens vaste stuntman.

De twee proberen aan de bak te komen in een filmindustrie die ten opzichte van de jaren vijftig haast onherkenbaar is veranderd. Dalton komt nu niet verder dan wat rollen als zware jongen in willekeurige tv-episodes. Voor zijn stuntdubbel Cliff is daardoor niet veel meer te doen. Rick verhuist intussen naar een appartement naast dat van het net getrouwde stel Roman Polanski en Sharon Tate.

De film brengt het Hollywood uit deze jaren met veel liefde tot leven. ONCE UPON A TIME IN … HOLLYWOOD speelt in de maanden voordat de brute moord op Sharon Tate door een lid van de sekte van Charles Manson in augustus 1969 een einde maakte aan een onbezorgde periode in het epicentrum van de filmindustrie. Tarantino presenteert meerdere verhaallijnen, waarin ook verschillende oude sterren (van Steve McQueen tot Bruce Lee) voorkomen. Het acteerwerk is fenomenaal, zeker van DiCaprio, Pitt en Robbie.

vrijdag 01 nov 2019 | 20:15 uur
Herman Finkers Zaal

1e rang:   € 9,00

Met: Margot Robbie, Leonard DiCaprio, Brad Pitt, Timothy O lyphant.

VS, VK 2019 - 161 minuten

1e rang:   € 9,00   Normaal
1e rang:   € 9,00

Ook interessant:

Antoinette Beumer - Mijn vader is een vliegtuig  vr 03 dec 2021 - 14:00 uur - | Herman Finkers Zaal
Sara Calangelo - Worth  vr 10 dec 2021 - 14:00 uur - | Herman Finkers Zaal