Chloé Zhao - Nomadland

Delen:

Filmhuis

Frances McDormand vertolkt een door het leven gegeselde vrouw die als een moderne nomade met haar camper door Amerika trekt.

Tijdens de financiële crisis van 2008 raakten vele Amerikanen dakloos door het verlies van baan en huis. Dat gebeurt ook de zestigplusser Fern. Na de economische ondergang van haar bedrijf op het platteland van Nevada reist ze met een bus door het land, van het ene naar het andere slecht betaalde baantje. Onderweg ontmoet ze lotgenoten op camperplaatsen en rond het kampvuur. Haar leven is hard en uit nood geboren, maar ook onafhankelijk, zonder verplichtingen.

McDormand initieerde zelf deze film, die is gebaseerd op een boek over de moderne Amerikaanse nomaden. Ze trok Chloé Zhao aan als regisseur. Echte nomaden Linda May, Swankie en Bob Wells, amateurs die hun eigen leven naspelen, zijn de mentoren en vrienden die Fern steunen tijdens haar ontdekking van het Amerikaanse westen. Resultaat is een empathische en authentieke roadmovie over mensen die door corporate Amerika buiten spel zijn gezet. Nomadland won de Gouden Leeuw op het filmfestival van Venetië, twee Golden Globes en drie Oscars.

vrijdag 24 sep 2021 | 14:00 uur
Herman Finkers Zaal

1e rang:   € 9,00
1e rang:   € 9,00   Normaal
1e rang:   € 9,00

Ook interessant:

Bert Haanstra - Alleman  ma 29 nov 2021 - 14:00 uur - | Herman Finkers Zaal
Sara Calangelo - Worth  vr 10 dec 2021 - 14:00 uur - | Herman Finkers Zaal