Noah Baumbach - Marriage story

Delen:

Filmhuis

De twee topacteurs spelen een echtpaar in New York. Hij (Charlie) is een succesvol toneelschrijver en leider van een toneelgezelschap in Brooklyn. Zij (Nicole) heeft haar leven in Los Angeles en aspiraties om in Hollywood carrière te maken als filmster achter zich gelaten en is nu Charlie’s muze. Als de film begint, is de eerste stap richting scheiding al gezet. Nicole wil terug naar Los Angeles voor een hoofdrol in een pilot voor een tv-serie. De twee zijn bij een mediator om een zo soepel mogelijke scheiding te bewerkstellingen; belangrijkste vraag daarbij is de verdere opvoeding van hun achtjarig zoontje.

Van het voornemen alles in der minne te schikken, komt daarna weinig meer terecht. In wat volgt zien we niet alleen wat aan de scheiding voorafging, maar vooral hoe deze in de handen van gehaaide advocaten verandert in een smerig gevecht dat zelfs in goede mensen het slechtste naar boven haalt. Regisseur Baumbach baseerde de film op zijn eigen scheiding met actrice Jennifer Jason Leigh. Hij weet met andere woorden waar hij het over heeft. Gelardeerd met genoeg humor ontstaat zo een film waarin zowel de regisseur als de hoofdrolspelers volgens veel recensies de beste prestatie uit hun carrière neerzetten.

MARRIAGE STORY is genomineerd voor 6 Oscars, waaronder voor Beste Film, Beste Vrouwelijke Hoofdrol (Scarlett Johansson) en Beste Mannelijke Hoofdrol (Adam Driver).

woensdag 25 mrt 2020 | 20:15 uur
Herman Finkers Zaal

1e rang:   € 9,00

Met: Scarlett Johansson, Adam Driver, Laura Dern, Ray Liotta, Alan Alda, Merritt Wever

VS 2019 - 136 minuten

1e rang:   € 9,00   Normaal
1e rang:   € 9,00

Ook interessant:

De beentjes van Sint-Hildegard - Johan Nijenhuis  vr 02 okt 2020 - 20:15 uur - | Herman Finkers Zaal
Emma - Autumn de Wilde  vr 09 okt 2020 - 20:15 uur - | Herman Finkers Zaal