Hirokazu Kore-eda - La vérité

Delen:

Filmhuis

Hirokazu Kore-eda (Shoplifters) strikte Catherine Deneuve en Juliette Binoche voor zijn eerste buiten Japan gedraaide film, over een gespannen moeder-dochter relatie.

 

Fabienne is een 73-jarige narcistische, cynische en botte filmster, die in Parijs woont. Haar lijfspreuk: ‘Liever een slechte moeder en vriendin, maar hele goede actrice dan omgekeerd’. Dat blijkt als haar dochter Lumir, een naar New York uitgeweken scenarioschrijfster, samen met man Hank en dochter Charlotte naar Parijs komen ter ere van het verschijnen van Fabiennes mémoires. De inhoud daarvan haalt bij Lumir oude gevoelens over haar jeugd naar boven. Maar ook bij anderen in de omgeving van Fabienne brengt het boek veel teweeg.

 

Kore-eda behandelt ook in deze film zijn gebruikelijke thema’s als nabijheid en afstand binnen families en de relatie tussen ouder en kind. Bovenal is het licht verteerbare LA VÉRITÉ echter de film van Catherine Deneuve. Ze is zichtbaar in haar element en speelt de filmdiva met een vette knipoog naar haar eigen bestaan.

vrijdag 10 jul 2020 | 14:00 uur
Herman Finkers Zaal

1e rang:   € 9,00

Met: Catherine Deneuve, Juliette Binoche, Ethan Hawke, Clémentine Grenier

Frankrijk, Japan 2019 - 106 minuten

1e rang:   € 9,00   Normaal
1e rang:   € 9,00

Ook interessant: