In het belang van het kind - Ronald Voort

Delen:

Filmhuis

Ilona is een gescheiden moeder en eigenaar van twee bedrijven. Haar leven bestaat uit werken en de strijd voor omgang met haar kinderen. De jongste twee heeft ze al meer dan drie jaar niet gezien. Als haar oudste dochter Myrthe bij haar weg wordt gehaald, lijkt ze alles verloren te hebben. Maar ze geeft de strijd niet op.

Ilona heeft alles over voor haar drie kinderen, maar door haar vechtscheiding staat ze onder toezicht van jeugdbescherming. Haar oudste dochter Myrthe woont bij haar als de kinderrechter besluit de machtiging te geven om Myrthe uit huis te plaatsen. Myrthe duikt direct onder en blijft een half jaar onvindbaar tot dat de machtiging verloopt. Eenmaal terug bij haar moeder wordt Myrthe dezelfde week nog op straat door de politie opgepakt en afgevoerd naar een crisisopvang voor tienermoeders en drugsverslaafden. Hoe gevaarlijk is Ilona als moeder? Wat gaat er gebeuren met Myrthe? En hoe heeft deze situatie zo kunnen escaleren? Gevangen in de gesloten wereld van jeugdbescherming gaat Ilona, zoals zij zegt, de strijd aan tegen leugens en bedrog.

In deze aangrijpende en filmische documentaire zien we hoe Ilona als moeder probeert het beste te doen in het belang van haar kinderen, maar volgens de jeugdbeschermers voert zij alleen maar strijd en is zij hierdoor juist het belang van de kinderen uit het oog verloren. Een patstelling waarbij de kinderen het slachtoffer worden.

Deze documentaire van de Almeloër Ronald Voort geeft geen antwoorden maar laat zien door welke emotionele windtunnel alle betrokkenen worden geblazen waarbij niets en niemand ontzien wordt.

De film was een officiële selectie tijdens het International Filmfestival Film By The Sea van afgelopen september.

Voor meer info: www.inhetbelangvanhetkinddefilm.nl

zondag 06 mrt 2022 | 20:15 uur
Herman Finkers Zaal

1e rang:   € 9,00

Ronald Voort

Nederland 2021 - 81 minuten

1e rang:   € 9,00   Normaal
1e rang:   € 9,00

Ook interessant:

Beautiful Beings - Guðmundur Arnar Guðmundsson  vr 02 dec 2022 - 14:00 uur - | Herman Finkers Zaal
Narcosis - Martijn de Jong  vr 16 dec 2022 - 20:15 uur - | Herman Finkers Zaal