Piotr Domalewski - I never cry

Delen:

Filmhuis

Humanistisch Pools drama – in de stijl van Ken Loach – over een 17-jarig meisje dat naar Ierland reist om het lichaam van haar bij een bouwongeval omgekomen vader op te halen.

Maar weinig media berichten erover: de exodus van Poolse arbeidskrachten naar andere landen van de EU. Als gevolg daarvan groeien tienduizenden Poolse kinderen grotendeels op zonder hun vader en/of moeder. Piotr Domalewski laat zien hoe deze kinderen zich door het leven slaan.

Als Ola’s vader overlijdt bij een bouwongeval in Ierland, vertrekt ze naar Ierland om het lichaam op te halen. Ze is vooral benieuwd of hij geld had gespaard voor de auto die hij haar had beloofd. Ze gaat op gewiekste wijze om met de buitenlandse bureaucratie en leert gaandeweg haar vader beter kennen.

I NEVER CRY ging in wereldpremière op het filmfestival van San Sebastián in de ‘new directors’-sectie en won daarna prijzen in Cottbus en Dublin. Het is een vaardig gefilmd en ontroerend drama, getekend door zwarte humor, in een stijl die doet denken aan het werk van Ken Loach, niet geheel toevallig Domaleswki’s favoriete regisseur.

Deze film is Engels ondertiteld en is nog tot 1 januari 2022 in Nederland te zien.

woensdag 15 dec 2021 | 20:15 uur
Herman Finkers Zaal

1e rang:   € 9,00

Met: Zofia Stafiej, Kinga Preis, Arkadiusz Jakubik, Dawid Tulej, Nigel O’Neill.

Polen, Ierland 2020 - 98 minuten

Deze film is Engels ondertiteld.

1e rang:   € 9,00   Normaal
1e rang:   € 9,00

Ook interessant:

Antoinette Beumer - Mijn vader is een vliegtuig  vr 03 dec 2021 - 20:15 uur - | Herman Finkers Zaal
Sara Calangelo - Worth  vr 10 dec 2021 - 14:00 uur - | Herman Finkers Zaal