Hors Normes (The Specials) - Olivier Nakache, Éric Toledano

Delen:

Filmhuis

Ontroerende en humoristische film van regisseursduo Olivier Nakache & Éric Toledano (Intouchables, Samba, C'est la vie) over twee goede vrienden die zich met hart en ziel inzetten voor autistische kinderen die zonder hen geen plek hebben in de maatschappij.


Hors normes (The Specials) is uit het leven gegrepen, met ijzersterke rollen van acteurs Vincent Cassel en Reda Kateb. De ontwapenende kinderen winnen meteen je hart. De film vertelt het bijzondere verhaal van twee goede vrienden die zich met hart en ziel inzetten voor autistische kinderen die zonder hen geen plek hebben in de maatschappij. Tijdens dit traject wisselen humoristische en confronterende situaties elkaar af en ontstaan bijzondere vriendschappen.

Bruno vangt in zijn centrum al 20 jaar zwaar autistische mensen op. Wanneer ouders en zorginstellingen het echt niet meer weten, geeft Bruno hen een thuis, waarbij hij noodgedwongen de regels ruim interpreteert. Zijn goede vriend Malek leidt in zijn groepshuis moeilijke jongeren op tot begeleiders van deze kinderen. Een bezoek van de sociale inspectie dreigt de succesvolle aanpak op losse schroeven te zetten.

Hors Normes (The Specials), is de meest persoonlijke film tot nu toe van regisseurs Toledano en Nakache. Vier jaar geleden maakten zij een TV-documentaire over de twee vrienden Stephane Benhamou en Daoud Tatou. Dat verhaal was te bijzonder voor het kleine scherm en leidde tot deze oprechte film met een inspirerende boodschap. Hors Normes breekt een lans voor zorgverleners die in een spagaat terechtkomen als ze het belang van het individu proberen te passen in een keurslijf van regels die ver van de praktijk staan. Filmmaatschappij Gaumont doneert vijf procent van de winst van deze film aan Benhamou en Tatou.

woensdag 25 nov 2020 | 20:15 uur
Herman Finkers Zaal

1e rang:   € 9,00

Met: Vincent Cassel, Reda Kateb, Lyna Khoudri, Hélène Vincent, Bryan Mialoundama, Alban Ivanov, Benjamin Lesieur.

Frankrijk 2019 - 114 minuten

1e rang:   € 9,00   Normaal
1e rang:   € 9,00

Ook interessant:

Deux - Filippo Meneghetti  vr 11 dec 2020 - 14:00 uur - | Herman Finkers Zaal
Gli anni più belli - Gabriele Muccino  vr 18 dec 2020 - 20:15 uur - | Herman Finkers Zaal