God's Own Country - Francis Lee

Delen:

Filmhuis

Gevoelig en teder drama over een jonge, homoseksuele boerenzoon wiens troosteloze bestaan op het platteland in Yorkshire een nieuwe wending krijgt als hij onverwacht liefde vindt bij een Roemeense seizoenarbeider.

Johnny houdt in zijn eentje de schapenboerderij van zijn familie draaiende. Hij gaat gebukt onder de verantwoordelijkheid en vlucht in drank en vluchtige seks. Dan huurt zijn vader een Roemeense arbeider in voor het lammerseizoen. Aanvankelijk tegen Johnny’s zin, maar als ze samen moeten overnachten bij de kudde ontwaken nieuwe gevoelens in hem. Een intense relatie begint, maar houdt hun liefde stand eenmaal terug in de harde werkelijkheid…?

In zijn indrukwekkende regiedebuut verkent Lee – die zelf opgroeide in het prachtige maar barre Yorkshire – eerste liefdes, isolatie, (familie)relaties, plichtsgevoel en gebondenheid aan het land. Hij doet dat in mooie poëtisch-realistische beelden en momenten die uw hart niet onberoerd zullen laten. Winnaar van de prijs voor beste regisseur tijdens het Sundance Film Festival.

woensdag 06 feb 2019 | 20:15 uur
Herman Finkers Zaal

Vrije zit:   € 9,00

Met: Josh O’Connor, Alec Secareanu, Gemma Jones, Harry Lister Smith, Ian Hart.

VK 2017 -  104 minuten

Vrije zit:   € 9,00   Normaal
Vrije zit:   € 6,00   Filmpas Filmhuis Almelo
Vrije zit:   € 9,00

Ook interessant:

Niemand in de stad - Michiel van Erp  vr 08 feb 2019 - 20:15 uur - | Herman Finkers Zaal
Leave no trace - Debra Granik  wo 27 feb 2019 - 20:15 uur - | Herman Finkers Zaal