Thomas Vinterberg - Druk

Delen:

Filmhuis

Met een Oscar bekroonde tragikomedie van Thomas Vinterberg (Jagten) met Mads Mikkelsen over vier uitgebluste leraren die zich aan een alcoholexperiment wagen.

 Hernieuwde samenwerking tussen Vinterberg en Mikkelsen over vier goede vrienden die les geven aan een gymnasium in Kopenhagen. De mannen van middelbare leeftijd gaan gebukt onder verveling en lusteloosheid, waardoor hun huwelijken én hun banen op de tocht staan.

 Dan komen ze de theorie tegen dat mensen geboren worden met te weinig alcohol in hun bloed en dat regelmatig alcoholgebruik geestverruimend werkt en de creativiteit verhoogt. Ze besluiten om de theorie te testen en zorgen ervoor dat ze gedurende de hele dag een promillage van 0,5 in hun bloed hebben. De eerste resultaten zijn gunstig: de vier knappen er behoorlijk van op, zowel in hun privélevens als in hun werk voor de klas. Vanwege deze bemoedigende resultaten voeren ze het promillage op tot 1,0. Als ook dat goed gaat, besluiten ze het op een zuipen te zetten. Dan gaat niet alles meer van een leien dakje en balanceren ze steeds meer tussen ongeluk en extase. Maar dat is nou juist de aantrekkingskracht van dronken zijn.

 Winnaar van vele prijzen, waaronder drie European Film Awards en de Oscar voor beste buitenlandse film.

vrijdag 12 nov 2021 | 14:00 uur
Herman Finkers Zaal

1e rang:   € 9,00

Met: Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang, Lars Ranthe, Maria Bonnevie.

Denemarken 2020 - 116 minuten

1e rang:   € 9,00   Normaal
1e rang:   € 9,00

Ook interessant:

Bert Haanstra - Alleman  di 30 nov 2021 - 14:00 uur - | Herman Finkers Zaal
Sara Calangelo - Worth  vr 10 dec 2021 - 20:15 uur - | Herman Finkers Zaal