Don't Worry, He Won't Get Far on Foot - Gus van Sant

Delen:

Filmhuis

Biografische film over de Amerikaanse cartoonist John Callahan (1951-2010), die op z’n 21e verlamd raakte en worstelde met een alcoholverslaving. De sterke hoofdrol is voor Joaquin Phoenix.

Zo’n twintig jaar geleden werd de gevierde regisseur Gus van Sant (FINDING FORRESTER, GOOD WILL HUNTING) benaderd door Robin Williams met de vraag een film te maken over John Callahan. Anno 2018 is het eindelijk zo ver, niet met de inmiddels overleden Williams in de hoofdrol, maar met Joaquin Phoenix.

De film is gebaseerd op de gelijknamige autobiografie van Callahan, die uitblonk in zwartkomische cartoons. We volgen vooral de periode waarin hij bij de AA probeert af te kicken van de drank, gesteund door zijn sponsor Donnie. Intussen switcht Van Sant tussen heden en verleden en zien we hoe Callahan functioneerde vóór en na het ongeluk waardoor hij verlamd raakte. Phoenix overtuigt als een man die na een verslaving en met een handicap zijn leven opnieuw zin weet te geven. De sfeer van de cartoons komt terug in vaak geïmproviseerde gesprekken met onder meer komiek Jack Black.

vrijdag 14 sep 2018 | 20:15 uur
Herman Finkers Zaal

Vrije zit:   € 9,00

Met: Joaquin Phoenix, Jonah Hill, Rooney Mara, Jack Black, Tony Greenhand.

VS 2018 - 113 minuten

Vrije zit:   € 9,00   Normaal
Vrije zit:   € 6,00   Filmpas Filmhuis Almelo
Vrije zit:   € 9,00

Ook interessant: