Dolor Y Gloria - Pedro Almodovar

Delen:

Filmhuis

Aan de vooravond van zijn 70ste verjaardag blikt de Spaanse grootmeester Almodóvar terug op zijn leven, met Antonio Banderas als zijn alter ego en Penélope Cruz als zijn moeder.

Salvador Mallo is een regisseur op leeftijd die worstelt met allerhande lichamelijke kwalen en depressies. De vraag van het filmarchief of hij zijn gerestaureerde filmklassieker SABOR aan het publiek wil komen presenteren, opent een vat vol herinneringen. Hij wordt herenigd met een acteur waarmee hij gebrouilleerd was en dat zet een kettingreactie in gang waarbij Mallo gedwongen wordt om de balans van zijn leven op te maken.

Waren autobiografische elementen in Almodóvars eerdere films vaak verholen, in DOLOR Y GLORIA (pijn en glorie) zijn ze niet te missen. Met een meeslepende eenvoud, maar tegelijkertijd stilistische grandeur neemt Almodóvar (HABLE CON ELLA, TODO SOBRE MI MADRE) ons mee op zijn reis door heden en verleden. Antonio Banderas schittert als het alter ego van de regisseur in deze serene bespiegeling over de liefde en zijn geliefdes, zijn eenzaamheid, verscheurde relaties, de kunst, maar bovenal zijn complexe verhouding tot zijn moeder.

vrijdag 06 dec 2019 | 20:15 uur
Herman Finkers Zaal

Vrije zit:   € 9,00

Met: Antonio Banderas, Asier Etxeandia, Leonardo Sbaraglia, Nora Navas, Julieta Serrano, Penélope Cruz.
Spanje 2019 - 113 minuten

Vrije zit:   € 9,00   Normaal
1e rang:   € 9,00   Normaal
Vrije zit:   € 9,00

Ook interessant:

Nicolas Bedos - La belle époque  vr 28 feb 2020 - 20:15 uur - | Herman Finkers Zaal
Noah Baumbach - Marriage story  wo 25 mrt 2020 - 20:15 uur - | Herman Finkers Zaal