Deux - Filippo Meneghetti

Delen:

Filmhuis

Buurvrouwen op leeftijd Madeleine en Nina zijn al tientallen jaren elkaars grote liefde. Maar niemand weet dat deze vrouwen meer delen dan hun trappenhuis. Hun grootste wens is om samen naar Rome te verhuizen. Als Madeleine’s gezondheid plotseling achteruit gaat, moet Nina alles uit de kast halen om nog bij haar geliefde te kunnen zijn.


De gepensioneerde buurvrouwen Madeleine en Nina zijn al tientallen jaren elkaars grote liefde en genieten van de dingen van alledag. Hun deuren staan altijd open en ze bewegen zich vrijelijk tussen de appartementen. Helaas weet niemand van hun liefdevolle leven samen. Voor hun naasten, ook voor Madeleines bemoeizuchtige dochter, zijn ze simpelweg buurvrouwen die dezelfde gang delen. In werkelijkheid biedt deze gang een portaal tussen twee compleet verschillende werelden: die van een zorgzame moeder en oma die haar kinderen maar niet durft te vertellen dat ze een geheim liefdesleven heeft, en die van een vrijzinnige onafhankelijke vrouw die ernaar smacht haar leven, in het openbaar, met haar geliefde door te brengen. Dan wordt hun portaal plotseling en onverwacht gesloten en kunnen ze elkaar niet meer bereiken. Nina moet alles uit de kast halen om nog bij haar geliefde te kunnen zijn.

Met Deux levert Filippo Meneghetti een prachtig, doortastend maar ook ontroerend speelfilmdebuut af waarin acteerkanonnen Martine Chevallier, grande dame van de Franse theaterwereld, en Barbara Sukowa, muze van Rainer Werner Fassbinder en Margarethe von Trotta, alle ruimte krijgen om te schitteren. Deux ging in première op het Toronto Filmfestival.

vrijdag 11 dec 2020 | 20:15 uur
Herman Finkers Zaal

1e rang:   € 9,00

Met: Barbara Sukowa, Martine Chevallier, Léa Drucker

Frankrijk 2019 - 95 minuten

1e rang:   € 9,00   Normaal
1e rang:   € 9,00

Ook interessant:

Made in Italy - James D’Arcy  wo 09 dec 2020 - 14:00 uur - | Herman Finkers Zaal
Gli anni più belli - Gabriele Muccino  vr 18 dec 2020 - 14:00 uur - | Herman Finkers Zaal