Corpus Christi - Jan Komasa

Delen:

Filmhuis

Aangrijpend Pools drama met humor en een scherp randje over een twintigjarige jeugddelinquent die ervan droomt om priester te worden en besluit het spel mee te spelen als hij tijdens zijn werkverlof voor priester wordt aangezien.


De twintigjarige jeugddelinquent Daniel droomt ervan om priester te worden maar heeft geen schijn van kans vanwege zijn strafblad. Zijn leven krijgt een onverwachte wending als hij tijdens werkverlof in een dorpskapel wordt aangezien voor een jonge priester. De lokale gemeenschap kan hem goed gebruiken en Daniel betreedt de kansel om het dorp te helpen met een onverwerkt trauma. Hoewel Daniel steeds zelfverzekerder wordt als charismatische, onorthodoxe priester, ligt ontmaskering op de loer. Daniels angst dat zijn criminele verleden hem inhaalt wordt steeds groter.

Corpus Christi is een aangrijpend Pools drama met humor en een scherp randje over het krijgen van een tweede kans. Regisseur Jan Komasa, die het verhaal baseerde op ware gebeurtenissen, gooide met deze speelfilm internationaal hoge ogen. Corpus Christi werd genomineerd voor een Oscar en heeft wereldwijd zo’n 50 prijzen gewonnen. Dit jaar was de film één van de absolute publieksfavorieten op het IFFR.

vrijdag 27 nov 2020 | 20:15 uur
Herman Finkers Zaal

1e rang:   € 9,00

Met: Eliza Rycembel, Bartosz Bielenia, Aleksandra Konieczna

Polen 2019 - 116 minuten

1e rang:   € 9,00   Normaal
1e rang:   € 9,00

Ook interessant:

Bert Haanstra - Alleman  ma 29 nov 2021 - 14:00 uur - | Herman Finkers Zaal
Jean-Paul Salomé - Mama Weed  wo 01 dec 2021 - 20:15 uur - | Herman Finkers Zaal