Colette - Soroptimist International club Almelo

Delen:

Filmhuis

Op dinsdag 17 januari 2023 om 20.15 uur organiseert Serviceclub Soroptimist International, club Almelo een filmavond in Theater Hof 88. Gedraaid wordt de film Colette. De opbrengst gaat naar de in 2004 opgerichte Stichting Equator Medicare, waarvan de Almelose oud-huisarts Dick Jungst voorzitter is. 

De film Colette is het waargebeurde en inspirerende verhaal over een van de bekendste Franse schrijfsters, Sidonie-Gabrielle Colette (1873 – 1954). Ze werd in 1948 genomineerd voor de Nobelprijs voor de Literatuur en was tevens actrice, mimespeelster en journaliste. Een terugkerend thema in haar leven en haar boeken zijn vrouwen die in een mannenwereld moeten vechten voor recht en erkenning, een onderwerp waar zij zelf veelvuldig mee is geconfronteerd. De tachtigste verjaardag van Colette werd in Frankrijk gevierd als een nationale gebeurtenis. Toen ze in 1954 stierf, viel haar als eerste Franse schrijfster een staatsbegrafenis ten deel.

De film focust zich op de beginjaren van Colette (gespeeld door Keira Knightley), waarin ze in Saint-Saveur-en-Puisaye met haar ouders woont en een affaire begint met Henry Gauthier-Villars, beter bekend als Willy (gespeeld door Dominic West). Op 20-jarige leeftijd trouwen ze met elkaar en neemt Willy haar mee naar Parijs, waar voor haar een leven begint in intellectuele en artistieke kringen. Uit financiële noodzaak vraagt Henry haar een boek te schrijven over haar jeugdjaren op school. Zo begint ze een literaire loopbaan die haar tot een van de bekendste Franse schrijfsters zal maken. De film geeft een goed beeld van haar ontwikkeling en haar strijd om te kunnen zijn wie ze is.

dinsdag 17 jan 2023 | 20:15 uur
Herman Finkers Zaal

1e rang:   € 12,00
1e rang:   € 12,00   Normaal
1e rang:   € 12,00

Ook interessant:

Avec Amour et Charnement - Claire Denis  wo 07 dec 2022 - 20:15 uur - | Herman Finkers Zaal
The Last Bus - Gillies MacKinnon  vr 09 dec 2022 - 20:15 uur - | Herman Finkers Zaal