Eché Janga - Buladó

Delen:

Filmhuis

Dit magisch-realistische en liefdevolle familieverhaal uit Curaçao won op het Nederlands Filmfestival het Gouden Kalf voor de Beste Film.

In Buladó, de Nederlandse inzending voor de Oscars, volgen we de elfjarige Kenza (Tiara Richards) die samen met haar vader Ouira (Everon Jackson Hooi) en opa Weljo (Felix de Rooy) op een autosloperij in de binnenlanden van Curaçao woont. De twee mannen zijn elkaars tegenpolen: Ouira is een kordate, rationele politieagent, terwijl Weljo zich identificeert met de oorspronkelijke bewoners en de spiritualiteit van het eiland. Wanneer de relatie tussen Ouira en Weljo steeds verder op de spits gedreven wordt, zoekt de eigenzinnige Kenza vastberaden naar haar eigen weg tussen de twee uitersten. De nuchtere mentaliteit van Ouira biedt haar niet altijd meer wat ze nodig heeft en geleidelijk stelt ze zich steeds meer open voor de mystieke en geruststellende tradities van haar opa.
Buladó is geregisseerd door Eché Janga die samen met Esther Duysker ook het script heeft geschreven. Het verhaal speelt zich af in Band’abou Curaçao en is deels gebaseerd op een lokale slavensaga. Door dit verhaal naar het grote doek te brengen wordt deze oude verteltraditie voortgezet.

vrijdag 01 okt 2021 | 20:15 uur
Herman Finkers Zaal

1e rang:   € 9,00

Met: Everon Jackson Hooi, Tiara Richards, Felix de Rooij

Nederland, 2020 - 86 minuten

1e rang:   € 9,00   Normaal
1e rang:   € 9,00

Ook interessant:

Chloé Zhao - Nomadland  vr 24 sep 2021 - 20:15 uur - | Herman Finkers Zaal
Nora Fingscheidt - System Crasher  vr 15 okt 2021 - 14:00 uur - | Herman Finkers Zaal