Jay Roach - Bombshell

Delen:

Filmhuis

De giftig-mannelijke cultuur bij Fox News was een publiek geheim, maar de bom barstte toen Fox-prominente Gretchen Carlson besloot Fox-directeur Roger Ailes aan te klagen voor seksuele intimidatie. Fox-presentatrice Megan Kelly staat dan – in het pre-Harvey Weinstein/#MeToo-tijdperk – voor een dilemma: haar carrière op het spel zetten en zich aansluiten bij Carlson, of toch maar zwijgen.

Roach (TRUMBO) laat op ontluisterende wijze zien hoe destructief een werkomgeving kan zijn waar vrouwen worden geïntimideerd en tegen elkaar worden uitgespeeld. Toch is BOMBSHELL geen didactische film over gendergelijkheid of een aanklacht tegen mannen. Het is een explosief drama over interessante vrouwen in een extreme situatie. En over hoe moeilijk het kan zijn om het juiste te doen. Oscarwinnaars Theron, Kidman en Lithgow zijn overtuigend in hun rollen als respectievelijk Kelly, Carlson en Ailes, en lijken door het werkelijk fenomenale grimeerwerk als twee druppels water op de Fox-journalisten.

BOMBSHELL is genomineerd voor 3 Oscars, waaronder voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol (Charlize Theron) en Beste Vrouwelijke Bijrol (Margot Robbie).

Kaarten zijn op de avond van de voorstelling te koop aan de zaal voor € 9,00 per stuk. Ze zijn tevens te bestellen door onder vermelding van de naam/namen € 9,00 per persoon over te maken op rekeningnummer NL86INGB0004941689 t.n.v. Soroptimist International club Almelo.

LET OP: voor deze voorstelling geldt GEEN pashouderskorting en kaarten zijn uitsluitend te verkrijgen via bovenstaande methode en uiteraard ook op de avond van de voorstelling

maandag 09 mrt 2020 | 20:15 uur
Herman Finkers Zaal

1e rang:   € 9,00

Met: Margot Robbie, Charlize Theron, Nicole Kidman, John Lithgow, Brigette Lundy-Paine

VK, VS - 119 minuten

1e rang:   € 9,00   Normaal
1e rang:   € 9,00

Ook interessant:

De beentjes van Sint-Hildegard - Johan Nijenhuis  vr 02 okt 2020 - 14:00 uur - | Herman Finkers Zaal
De beentjes van Sint-Hildegard - Johan Nijenhuis  wo 07 okt 2020 - 20:15 uur - | Herman Finkers Zaal