Babyteeth - Shannon Murphy

Delen:

Filmhuis

Babyteeth - gebaseerd op een toneelstuk van de Australische toneelschrijver en actrice Rita Kalnejais - is de verrassende debuutfilm van Shannon Murphy. De 16-jarige, ernstig zieke Milla valt als een blok voor de rebelse Moses, die ze bij toeval ontmoet. Er ontstaat direct een bijzonder band tussen deze twee tegenpolen.
Milla’s ouders zien hem aanvankelijk niet zitten maar gooien alle pedagogische strategieën overboord om hun dochter gelukkig te zien. Met niets meer te verliezen stort Milla zich op het leven.

Regisseur Shannon Murphy regisseerde zowel toneelstukken als afleveringen van de succesvolle televisieserie Killing Eve. Babyteeth is haar filmdebuut. De film werd geselecteerd voor de competitie van het Filmfestival van Venetië, waar Toby Wallace de prijs won voor Beste Nieuw Acteertalent. Ook de talentvolle Eliza Scanlen behoort tot de nieuwe lichting veelbelovende actrices. Ze was al te zien in de HBO serie Sharp Objects en onlangs nog bij het filmhuis in Greta Gerwig’s film Little Women. Op het International Film Festival Rotterdam werd Babyteeth omarmd door het publiek. De insteek van de film is te tonen hoe fijn het is om niet dood te zijn. Ondanks de zware thematiek lukt het Murphy de film luchtig te houden. Het resultaat is een gitzwart, aangrijpend maar ook humoristisch verslag van een bijzonder tienerleven.

vrijdag 23 okt 2020 | 14:00 uur
Herman Finkers Zaal

1e rang:   € 9,00

Met: Eliza Scanlen, Ben Mendelsohn, Toby Wallace, Essie Davis

Australië 2019 - 120 minuten

1e rang:   € 9,00   Normaal
1e rang:   € 9,00

Ook interessant:

Chloé Zhao - Nomadland  vr 24 sep 2021 - 20:15 uur - | Herman Finkers Zaal
Florian Zeller - The Father  vr 08 okt 2021 - 20:15 uur - | Herman Finkers Zaal